Tattoo Peter

Beversestraat 11     8530 Harelbeke

0475/85.43.05 

Zondag   gesloten

Maandag   Enkel op afspraak

Dinsdag   t/m   Vrijdag

14.00u  tot  19.00u

Zaterdag  10.00u  tot  19.00u

Erkende tattoo en piercing studio door

Ministerie van volksgezondheid ( nr 150 & 555 )  

Naverzorging Tattoo

Je tattoo goed verzorgen is noodzakelijk voor het eindresultaat van je tattoo.

Raak je tattoo nooit aan met smerige en ongewassen handen .Was je handen altijd voor je met de verzorging van je tattoo begint. Stof, cement, zand en allerlei werkvuil zullen zeker voor een ontsteking zorgen.

Laat de door ons aangebrachte folie niet te lang zitten. Haal er hem thuis af en spoel je tattoo vervolgens goed af met lauw water. Dep je tattoo droog met keukenrol wacht een paar minuten en smeer hem daarna heel dunnetjes in met de door ons meegegeven zalf. Het is raadzaam om de eerste nacht(en) te slapen met een verse zwarte katoenen T-shirt of broek om onuitwisbare vlekken op het beddengoed te voorkomen. Was je tattoo elke dag en spoel goeg na met lauw water. Dep de tattoo droog en smeer hem in met de meegegeven zalf. De eerste 2 dagen 5x dan 2 dagen 4x dan 2 dagen 3x dan 2 dagen 2x daarna elke dag 1 x.

Dit is om uitdroging en korstjes te voorkomen. Ga steeds te werk met propere handen. Na 2 weken zal je tattoo genezen zijn voelt hij daarna wat droog aan mag je hem geregeld nog eens insmeren met de meegeven zalf

Velletjes op je tattoo is normaal korstjes echter niet. Mocht dit toch het geval zijn zeker niet aan krabben, deze gaan vanzelf weg. Indien je dit wel doet zullen wij zien dat je er aan krabde en moet er bijgekleurd worden wat dan minimum 25 euro kost.

De eerste 2 a 3 weken is het afgeraden om te gaan zwemmen, sauna, ligbad, onder de zonnebank liggen of bloot te stellen aan fel zonlicht.

Mochten er zich andere problemen voor doen of je hebt nog vragen aarzel dan niet om ons te contacteren.

Naverzorging Piercing

Navel, Tepel en GenitaliŽn 

Deze piercings genezen meestal het moeilijkst door irritatie van kledij en het gebrek aan lucht aan de piercing. Korstjes rond de piercing moeten eerst losgeweekt worden met warm water. Hierna kan met een zachte bacteriŽle of oplossing de piercing schoongemaakt worden. Als er zeep gebruikt wordt moet deze achteraf onder stromend water afgespoed worden. Doe dit niet meer dan 2 maal per dag. De meeste irritatie bij navel piercing komt van kledij. De bovenste band van broek, rok, ondergoed mag niet op de piercing komen. Probeer intensief sporten en buikslapen te vermijden. Zwembaden, jacuzzi’s en sauna’s kunnen je piercing besmetten, gebruik een waterdichte pleister om te vermijden dat er vuil water in je piercing komt.

Oren, Septum, Neusvleugel, wenkbrauw, Earel, buitenkant Lip en Kaak

Aangezien gezichtspiercings moeilijke weke zijn, kan je deze piercings best schoonmaken na het douchen. Week eventuele korstjes rond de piercing verder los met een natiestaatje dat je onder warm stromend water gehouden hebt en een zachte antibacteriŽle oplossing. Herhaal dit 2 of 3 keer per dag.

 Tong, binnenkant Lip en Kaak

Een orale piercing is waneer het juweel zich volledig of gedeeltelijk in de bevindt. De volgende instructies laten je het gedeelte in de mond verzorgen. Om het gedeelte buiten de mond te verzorgen , volg de instructies van de gezichtspiercings. Om een orale piercing schoon te maken en te verzorgen kan jt best antibacterieel mondwater gebruiken. Waneer je mondwater gebruikt dat  alcohol bevat moet je dit sterk verdunnen. Best kan je mondwater gebruiken dat geen alcohol bevat. Wij raden aan extriel te gebruiken. Je moet spoelen na elke maaltijd en na het roken. Overdrijf echter niet als je meer dan 5 keer per dag spoelt, moet je het mondwater nog verder verdunnen. Het is normaal dat je een zwelling krijgt bij een orale piercing. Het juweel waarmee de piercing geplaatst is, is groot genoeg om deze zwelling op te vangen. Zorg dat je dit juweel zeker vervangt naar een korter als de zwelling weg is om te vermijden dat je u tanden beschadigd. Vermijd pikant eten, roken en alcohol de eerste dagen, deze zorgen voor meer zwelling. Schaf je een nieuwe tandenborstel aan, je oude bevat te veel bacteriŽn.

Conclusie

Als je een piercing laat zetten moet je weten dat er zich enkele kleine ongemakken kunnen voordoen. Ook kunnen piercings soms uitgroeien of afgestoten worden door het lichaam, dit gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt blijf je vaak littekenweefsel zien.

Draag zorg voor je piercing en je piercing draagt zorg voor jou!     

Prijzen

Naverzorging tattoo en piercing  7 euro

Bolletjes 5 euro en 3 voor 12 euro

Juweeltjes vanaf 10 euro

Piercing plaatsen 40 – 55 euro

Intieme piercing 75 euro


)